• Maatwerk
 • Minimalistisch design
 • Maatwerk

Glazen schuifwanden

Glazen schuifwanden in een overkapping of veranda

Ontdek de elegantie en functionaliteit van glazen schuifwanden

Glazen schuifwanden zijn een prachtige manier om een open ruimte te creëren in uw woning of kantoor. Gemaakt van duurzame materialen, zijn onze glazen schuifwanden eenvoudig te bedienen en zorgen ze voor extra lichtinval en een ruimtelijk gevoel. Met onze op maat gemaakte glazen schuifwanden kunt u elke ruimte naar eigen wens inrichten.

Waarom een glazen schuifwand kopen voor uw overkapping

Als u een overkapping heeft, weet u hoe belangrijk het is om de juiste afsluiting te kiezen. Glazen schuifwanden zijn een uitstekende keuze voor overkappingen, omdat ze u laten genieten van het buitenleven zonder dat u last heeft van de verschillende weersinvloeden. Met onze glazen schuifwanden kunt u de ruimte in uw overkapping op een flexibele manier indelen en tegelijkertijd genieten van het natuurlijke licht en het uitzicht. Bovendien bieden onze glazen schuifwanden een stijlvolle en moderne uitstraling, die zal bijdragen aan het uiterlijk van uw woning.

Thumbnail van Glazen schuifwand Glazen schuifwand

Elegante en praktische glazen schuifwanden verbinden binnen en buiten.

Bekijken
Thumbnail van Glazen schuifwand dubbelglas Glazen schuifwand dubbelglas

Panoramisch uitzicht en natuurlijk licht, terwijl u bespaart op energiekosten. Dubbelglazen schuifwand

Bekijken
Thumbnail van Vast Raam Overkapping Vast Raam Overkapping

Vaste ramen op maat voor uw overkapping

Bekijken

Lange levensduur en kwalitatieve onderdelen

Bij ons kunt u glazen schuifwanden kopen van de hoogste kwaliteit, die speciaal zijn ontworpen om jarenlang mee te gaan. Zo gebruiken wij alleen hoogwaardig glas en stevige frames om onze schuifwanden te maken. Dit zorgt ervoor dat onze glazen schuifwanden zowel stijlvol als duurzaam zijn. Bovendien zijn onze schuifwanden gemakkelijk te onderhouden en hebben ze een lange levensduur. Zo kunt u er zeker van zijn dat u jarenlang plezier zult hebben van onze glazen schuifpui.

Welke glazen schuifwand is het beste voor mijn overkapping

Als u op het punt staat om een glazen schuifwand te kopen, heeft u wellicht de keuze tussen enkel– en dubbelglas. Enkelglas bestaat uit één laag glas en is licht en betaalbaar. Het biedt echter minder isolatie en geluiddemping dan dubbelglas. Dubbelglas bestaat uit twee lagen glas met daartussen een luchtlaag, wat leidt tot betere isolatie en geluiddemping. Het is echter zwaarder en duurder dan enkelglas. Wij raden u aan om uw behoeften en prioriteiten te overwegen voordat u een beslissing maakt.

Maatwerk

Een glazen wand is een prachtig product om uw huis of veranda te verrijken. Het is niet belangrijk wat de afmetingen zijn van uw huidige veranda, aangezien onze glazen panelen op maat geproduceerd wordt. Dit betekent dat we ervoor zorgen dat de schuifwand precies past bij de ruimte die u heeft.

Verschillende stijlen en kleuren glasschuifwanden.

Bij ons kunt u glazen schuifwanden kopen in verschillende stijlen. We hebben glazen schuifdeuren die geschikt zijn voor zowel binnen als buiten, zodat u ze kunt gebruiken om bijvoorbeeld uw overkapping, veranda of balkon af te sluiten. Onze glazen schuifwanden zijn ook verkrijgbaar in verschillende kleuren en designs, zodat u ze kunt aanpassen aan de stijl van uw woning. Zo beschikken wij over de kleur RAL 7016 Antracietgrijs en de kleur RAL 9005 Gitzwart. In overleg is het mogelijk om de kleur van de schuifwand aan te passen naar een andere RAL kleur zodat het aansluit bij de constructie van uw overkapping of huis.

Energie besparen met een glazen schuifwand

Een glazen schuifwand in de overkapping kan een geweldige manier zijn om energie te besparen en de stookkosten te verlagen. Door de glazen wanden te openen tijdens de warme zomermaanden, kunt u de natuurlijke zonnewarmte benutten om uw huis, tuin of bedrijfspand te verwarmen, wat leidt tot lagere stookkosten. Bovendien kunt u de glazen schuifwanden sluiten tijdens de koudere maanden om de warmte binnen te houden en zo energie te besparen. Als u op zoek bent naar manieren om uw energiekosten te verlagen, is een glazen schuifwand in de terrasoverkapping wellicht een goede optie om te overwegen.

Onderdelen van de glazen schuifwand

Onze glazen schuifwanden worden met vrijwel alle materialen en profielen meegeleverd. Wilt u de winddoorlating in uw tuinkamer minimaliseren? Daar zorgen de tochtstrips aan de zijkant van de glazen schuifwanden voor. Niet alleen beperkt dit de tocht onder uw veranda, ook muggen en vliegen blijven op deze manier buiten de ruimte. Samen met de zij- en U profielen die tegen de muur of staander worden geplaatst maakt de wind nog minder kans. De meenemers zorgen ervoor dat de glazen elkaar meenemen. Dit voorkomt handafdrukken op je glazen schuifwanden. De glazen kunnen zowel naar links als rechts schuiven. De meenemers nemen de glazen dan ook beide kanten mee. De eindkappen van RVS en de deurgreep die verwerkt is in het glas, zorgen voor een mooie afwerking van uw glazen schuifwand.

Kenmerken van een glazen schuifwand

 • Glas

  10mm gehard veiligheidsglas 22mm dubbel gehard veiligheidslgas

 • Profielen

  De profielen beschikken over een dubbele laag aluminium. Ze zijn extra sterk en stevig!

 • Maatwerk

  De glazen en profielen worden op maat gemaakt en geproduceerd. Minimale overlapping enkel en alleen voor uw situatie.

 • Wielen

  4 verstelbare wielen in een RVS behuizing. De glazen zullen vrijwel altijd loodrecht staan.

 • Meenemers

  De glazen zullen elkaar altijd meenemen.

 • Kleur

  Wij bieden de volgende kleuren aan: RAL 7016 Antracietgrijs; RAL 9005 Gitzwart

Waarom kiezen voor stebuitenwonen?

Bij stebuitenwonen staan we bekend om onze kwaliteit, maatwerk en klantenservice. Onze ervaren ontwerpers en installateurs zorgen voor een soepele ervaring van begin tot eind. Wij begrijpen dat de aanschaf van een glazen schuifwand, glazen pui en/of glazen schuifdeur een belangrijke beslissing is, en wij zijn er om u te begeleiden bij elke stap.

Bezoek ons voor een persoonlijke ervaring

Kom langs in onze winkel om onze glazen schuifwanden in het echt te zien en beleven. Maak een afspraak voor persoonlijke begeleiding en advies over hoe u uw buitenruimte optimaal kunt benutten.

Handige tips bij het kopen van een glazen schuifdeur

In onze blog hebben we tal van artikelen die vol staan met nuttige informatie over het gebruik en onderhoud van glazen schuifwanden. Of u nu op zoek bent naar advies over hoe u de glazen schuifwand het beste kunt openen en sluiten, of hoe u de glazen panelen kunt reinigen en onderhouden, wij hebben de informatie die u zoekt. Bovendien delen we regelmatig nieuwe tips en trucs om het maximale uit uw glazen wanden te halen. Blijf dus zeker onze blog volgen voor nog meer handige informatie.

Veel gestelde vragen over glazen schuifwanden

 • Hoe dik zijn de glazen schuifwanden en uit welk glas wordt er gebruikt?

  Onze glazen schuifwanden  zijn beschikbaar in twee verschillende diktes: 10mm enkelglas of 22mm dubbelglas. Ze bestaan beiden uit gehard veiligheidsglas.

 • Installeren jullie ook de glazen schuifwanden?

  Wij bieden ook de montage van glazen schuifwanden aan. Onze ervaren monteurs zorgen voor een correcte installatie van de wanden, zodat ze stevig en veilig zijn bevestigd.

 • Welke glazen schuifwand heb ik nodig?

  Om te bepalen welke glazen schuifwand het beste voor u is, is het belangrijk om te overwegen wat uw behoeften zijn. Als isolatie en geluiddemping belangrijk zijn, kan dubbelglas een goede keuze zijn. Als echter de kosten of gewicht van de wanden een belangrijke overweging zijn, kan enkelglas misschien een beter alternatief zijn. Mocht u er niet uit komen, neemt u contact met ons op

 • Uit welke profielen en onderdelen bestaat een glazen schuifwand?

  Afhankelijk van de gekozen type glazen schuifwand. Bij de productpagina van beide glazen schuifwanden kunt u teruglezen welke onderdelen en profielen bij komen kijken.

 • Waar kan ik een glazen schuifwand plaatsen?

  De glazen schuifwanden kunnen onder alle soorten overkappingen worden geplaatst, zoals houten overkappingen, aluminium overkappingen, polycarbonaat overkappingen, glazen overkappingen, pergola’s, lamellen overkappingen, doekoverkappingen, veranda, tuinhuis en zelfs een kapschuur. Ze zijn een geweldige manier om uw buitenruimte uit te breiden en te genieten van het buitenleven, ongeacht het weer. Dubbelglas is ook geschikt voor binnengebruik, wat het een veelzijdige optie maakt voor uw woning of bedrijfspand.

 • Tot welke maatvoeringen kan een glazen schuifwand gerealiseerd worden?

  Hoewel onze glazen schuifwanden op maat gemaakt kunnen worden, kunnen we alleen werken met hoogtes tot 2.7 meter om de veiligheid te waarborgen. Als u een glazen wand nodig heeft hoger dan 2.7 meter, bieden we ook harmonicadeuren aan als alternatief. Deze deuren zijn stevig en veilig en kunnen worden aangepast aan uw specifieke behoeften.

 • Hoe monteer ik een glazen schuifwand

  Als u zich afvraagt hoe u een glazen schuifwand kunt installeren, verwijzen we u graag naar onze handleiding. In onze handleiding vindt u stap-voor-stap instructies voor het installeren van uw glazen schuifwand. We hebben de instructies zo duidelijk mogelijk geformuleerd, zodat u de schuifwand gemakkelijk kunt installeren.