• Maatwerk
 • Minimalistisch design
 • Maatwerk

Overkappingen

Een overkapping van stébuitenwonen is de perfecte oplossing voor een flexibele en multifunctionele buitenruimte. Onze overkappingen zorgen voor bescherming tegen weer en wind, zodat u het hele jaar door van uw buitenruimte kunt genieten!

Bekijk overkappingen
Een overkapping of veranda met glazen dak geheel afgesloten dmv glazen schuifwanden

Overkappingen

Overkappingen zijn een slimme en stijlvolle oplossing voor het beschermen van uw buitenruimte. Ze zijn sterk, duurzaam en onderhoudsvriendelijk, en bieden bescherming tegen regen, zon en wind. Bovendien bieden wij ze in een breed scala aan stijlen, kleuren en afmetingen, waardoor ze perfect kunnen worden afgestemd op uw specifieke behoeften en smaak. Met een overkapping kunt u uw tuin of terras transformeren in een comfortabele buitenruimte waar u het hele jaar door kunt genieten. Bovendien kunt u er zeker van zijn dat u een hoogwaardig product koopt dat gebouwd is om te voldoen aan de hoogste kwaliteitsnormen. Kortom, met een overkapping kunt u uw buitenruimte verbeteren zonder concessies te doen aan stijl of kwaliteit.

Onze tuinkamers naar wens en smaak

Onze veranda’s zijn aan te passen zijn naar uw persoonlijke stijl en smaak. Er zijn verschillende stijlen en kleuren beschikbaar, zodat u een veranda overkapping kunt kiezen die bij uw huis of tuin past. Wij hebben de volgende overkappingen voor u.

De voordelen van een aluminium veranda

De voordelen van aluminium veranda ten opzichte van andere soorten overkappingen. Aluminium is bijvoorbeeld een lichtgewicht materiaal dat gemakkelijk te installeren is, terwijl het tegelijkertijd sterk en duurzaam is. Dit maakt het ideaal voor het gebruik als terrasoverkapping, omdat het niet alleen stevig en veilig is, maar ook flexibel en aanpasbaar. Bovendien is aluminium onderhoudsvriendelijk en bestand tegen roest en corrosie, wat betekent dat het jarenlang mee kan gaan zonder dat het zijn uitstraling verliest. In tegenstelling tot houten of stenen terrasoverkappingen, die veel onderhoud en bescherming vereisen, kunt u met een aluminium veranda genieten van een stijlvolle en functionele buitenruimte zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over het onderhoud.

Een overkapping verbetert uw buitenruimte

Er zijn verschillende manieren waarop u uw aluminium overkapping kunt gebruiken en hoe het uw buitenruimte kan verbeteren. Bijvoorbeeld, een aluminium overkapping kan worden gebruikt als een verlenging van uw huis en een comfortabele ruimte creëren om te ontspannen, te eten en te entertainen. Het kan ook worden gebruikt als een carport om uw auto’s te beschermen tegen regen, zon en sneeuw, of als een afdak voor uw fietsen en andere buitensportuitrusting. Bovendien kunt u er ook planten in kweken of er een veranda van maken om uw buitenruimte te vergroenen en te verfraaien.

Besparen op kosten met overkappingen

Overkappingen zijn vaak goedkoper dan houten of stenen overkappingen, vooral op de lange termijn. Dit komt omdat aluminium overkappingen gemakkelijker en sneller te installeren zijn, waardoor de arbeidskosten lager zijn. Bovendien is aluminium onderhoudsvriendelijk en bestand tegen roest en corrosie, waardoor het langer mee gaat en u minder hoeft te besteden aan onderhoud en reparaties.

Milieuvriendelijke voordelen van overkappingen

Aluminium is een recyclebaar materiaal dat gemakkelijk kan worden gerecycled zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit of sterkte. Dit betekent dat wanneer u kiest voor aluminium overkappingen, u een bijdrage levert aan het verminderen van afval en het beschermen van de natuurlijke hulpbronnen. Bovendien zijn aluminium overkappingen duurzaam en bestand tegen weersinvloeden, waardoor ze langer mee gaan en u minder snel hoeft te vervangen, wat op zijn beurt ook bijdraagt aan het verminderen van afval.

Optie’s voor je overkappingen

Onze veranda overkappingen zijn uit te breiden met diverse opties en accessoires. Met onze schuif- en vouwwanden tovert u de terrasoverkapping in een oogwenk om tot een tuinhuis. Wilt u bijvoorbeeld bij koud weer toch comfortabel zitten, kies dan voor glazen schuif- en vouwwanden. Wilt u gedurende de zomer heerlijk kunnen zitten in uw tuinkamer? Een screen op uw overkapping biedt u hierbij de uitkomst. Zo komt de warmte niet binnen. De screens zijn te bedienen dmv een afstandsbediening. In de winter ook gebruik kunnen maken van uw veranda? Onze terrasverwarmers en heaters zorgen dat u aangenaam de winter doorkoomt. Ook creërt u hiermee een aangenaam ambiance. Geniet nu ook van uw extra ruimte.

Opties

Een overkapping bezichtigen?

Wilt u onze overkapping in het echt zien en beleven? Kom dan langs in onze winkel. Om er zeker van te zijn dat wij de juiste hulp en tijd kunnen bieden, raden wij u aan om een afspraak te maken.

Handig tips voor uw terrasoverkapping of veranda

Op onze blog delen we regelmatig interessante tips en tricks voor degenen die geïnteresseerd zijn in het toevoegen van een veranda of terrasoverkapping aan hun huis. Of u nu op zoek bent naar manieren om uw buitenruimte te verfraaien, of gewoon op zoek bent naar manieren om meer tijd buiten door te brengen, onze blogs zijn een geweldige bron van inspiratie en informatie. Klik nu op onze blog om te lezen hoe u het meeste uit uw veranda of overkapping kunt halen.

Veelgestelde vragen over overkappingen en veranda's.

 • Kan ik mijn overkapping of veranda laten maken op maat?

  Ja, wij werken enkel met maatwerk en bieden hierdoor op maat gemaakte oplossingen aan, zodat je een overkapping kunt krijgen die perfect past bij de afmetingen van je tuin of terras.

 • Hoe lang gaat een overkapping of veranda mee?

  Aluminium is een duurzaam materiaal dat niet roest of verkleurt, dus een aluminium overkapping kan jarenlang meegaan zonder dat je onderhoud of vervanging nodig hebt.

 • Hoe kan ik mijn overkapping of veranda verwarmen?

  Ja, je kunt een terrasverwarmer, heater of een haard installeren in je overkapping of veranda om het in de winter lekker warm te maken. Dit is vooral handig als je je overkapping of mooie veranda afgesloten hebt met glazen schuifwanden

 • Is het mogelijk om licht te installeren in een aluminium overkapping?

  Ja, het is mogelijk om licht te installeren in een overkapping of veranda. Wij installeren altijd dimbare LED verlichting zodat je ook in de avonduren heerlijk kunt genieten in je veranda.

 • Hoeveel kost een aluminium overkapping?

  De kosten van een perfecte veranda kunnen variëren afhankelijk van factoren zoals de grootte, het ontwerp en de plaatsing.
  En omdat wij maatwerk leveren proberen wij u hierin met u mee te denken. Als u globaal de afmetingen opstuurt met een foto van de tuin, zullen wij een zo gericht mogelijk prijsindicatie toesturen.

 • Wat is het verschil tussen een overkapping en een veranda?

  Er is geen verschil tussen een overkapping of veranda, enkel de benaming die per regio varieert.

 • Kan ik de overkapping of veranda later uitbreiden met glazen schuifwanden en zonwering?

  Ja, het is mogelijk om je tuinoverkapping of veranda later uit te breiden met glazen schuifwanden en zonwering.

 • Wat zijn de voordelen van een aluminium overkapping of veranda?

  Aluminium overkappingen en veranda’s zijn licht, duurzaam, veelzijdig, gemakkelijk te onderhouden en milieuvriendelijk. Ze zijn ook bestand tegen roest en corrosie en hebben weinig onderhoud nodig.